Szkolna stołówka

Deklaracja korzystania z obiadów w styczniu 2024

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).  

Regulamin stołówki

Deklaracja korzystania z obiadów 

JADŁOSPIS  

Poniedziałek 10.06.2024
II danie: Kasza gryczana + gulasz węgierski, (mięso wieprzowe, przyprawa warzywna(seler),pomidory, papryka konserwowa, mąka pszenna, przyprawa do mięsa(seler), olej kujawski, śmietana z mleka, włoszczyzna(seler), ogórek kwaszony, kompot z owoców mieszanych, soczek Kubuś.
Wartość energetyczna 1 porcji: 489 kcal

Wtorek 11.06.2024
II danie: Ziemniaki młode + kotlet schabowy panierowany, (schab wieprzowy, przyprawa warzywna(seler), jaja, mleko, koper, bułka tarta z mąki pszennej, mąka pszenna, przyprawa do mięsa(seler), olej kujawski), mizeria(szczypiorek, jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszanych, woda mineralna. Wartość energetyczna 1 porcji: 479 kcal Środa 12.06.2024
Rosół z makaronem, (makaron z mąki pszennej, włoszczyzna(seler), mięso drobiowe, natka, koper, przyprawa warzywna(seler), kompot z owoców mieszanych, drożdżówka z marmoladą(jaja, mąka pszenna).
Wartość energetyczna 1 porcji: 273 kcal

Czwartek 13.06.2024
II danie: Makaron penne z mąki pszennej + filet z kurczaka z brokułem w sosie( filet z kurczaka, brokuły mrożone, włoszczyzna(seler), przyprawa do drobiu(seler), olej kujawski, śmietana z mleka, mąka pszenna), kompot z owoców mieszanych.
Wartość energetyczna 1 porcji: 424 kcal

Piątek 14.06.2024
II danie: Ziemniaki młode + paluszki rybne panierowane, (filet rybny Miruna, mąka pszenna, olej kujawski), sałata lodowa( pomidorki koktajlowe, ogórki świeże, cebula czerwona, sos sałatkowy, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, soczek jabłkowy.
Wartość energetyczna 1 porcji: 579 kcal

UWAGA : Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.