Szanowni Rodzice!
W bieżącym roku szkolnym obowiązują następujące zasady dokonywania wpłat za obiady w naszej szkole:
Wpłat należy dokonywać na numer konta 44 1020 3206 0000 8202 0108 7725
Za wrzesień opłata wynosi 88,00 zł (16 x 5,50 zł) i należy jej dokonać do 06.09.2024 r.
Prosimy o niezwłoczne dokonanie wpłat i składanie deklaracji.
Przykładowy przelew powinien zawierać następujące dane:
Odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 4 w Lubartowie
W tytule wpłaty należy wpisać: imię i nazwisko dziecka / klasa / za m-c ……..,
np.: obiady/Jan Kowalski /1a /wrzesień.
Wpłat prosimy dokonywać od 1 września 2024. (Nie wcześniej ! )
Prosimy również o zapoznanie się z regulaminem stołówki, oraz o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 6 września 2024 r.
Aneks do Regulaminu Stołówki 2024
Deklaracja korzystania z obiadów
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK (30.09.2024 r.)
Zupa neopolitańska z kurczakiem i makaronem ( porcje rosołowe z kurczaka, ćwiartka z kurczaka, pierś z kurczaka, makaron łazanka (z pszenicy), śmietanka 30 % (z mleka), śmietanka 18 % (z mleka), włoszczyzna (seler), ser żółty (z mleka) (alergeny: 1,7)
Kompot wiśniowy, Jabłko
WTOREK (01.10.2024 r.)
Indyk w sosie beszamelowym ( pierś z indyka, mleko, śmietanka 30 % (z mleka), jaja kurze, mąka pszenna (z pszenicy), masło (z mleka) (alergeny: 1,7) Ziemniaki gotowane Sałata lodowa ze śmietaną ( sałata lodowa, śmietana 12% (z mleka), jogurt naturalny (z mleka) cebula, koperek) (alergeny: 7)
Herbata owocowa
ŚRODA (02.10.2024 r. )
Pierogi z mięsem z wody( mięso wieprzowe, mąka pszenna (z pszenicy), cebula, olej rzepakowy) i okrasą (boczek wędzony, cebula, olej) (alergeny: 1) colesław (kapusta biała, marchew, cebula, majonez ( jaja kurze, gorczyca, musztarda) , ocet winny, cytryna, miód wielokwiatowy ) (alergeny: 3,10,15)
Kompot jabłkowy
CZWARTEK (03.10.2024 r.)
Pieczone pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (szynka i łopatka wieprzowa, pulpa pomidorowa, bułka tarta (z pszenicy) , jaja kurze, cebula, mleko, czosnek) (alergeny: 1,3,7) Gotowany ryż, Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, kukurydza, jogurt naturalny (z mleka), rzodkiewka, papryka, por, cebula czerwona, natka pietruszki) ( alergeny: 7)
Kompot wieloowocowy
PIĄTEK (04.10.2024 r.)
Zupa z ciecierzycy ( ziemniaki, ciecierzyca, pulpa pomidorowa, włoszczyzna(seler), pomidory malinowe, cebula, masło( z mleka), czosnek) (alergeny:7,9)
Herbata czarna z cytryną i pomarańczą
* Prezentowane menu może ulec zmianie z powodu techniczno-zaopatrzeniowych.
Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.