Szkolna stołówka

Szanowni Rodzice!

W bieżącym roku szkolnym obowiązują następujące zasady dokonywania wpłat za obiady w naszej szkole: 

Wpłat  należy dokonywać na numer konta  44 1020 3206 0000 8202 0108 7725 

Za wrzesień opłata wynosi 88,00  zł (16 x 5,50 zł) i należy jej dokonać  do 06.09.2024 r.

Prosimy o niezwłoczne dokonanie wpłat i składanie deklaracji.

Przykładowy przelew powinien zawierać następujące dane:

Odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 4 w Lubartowie

W tytule wpłaty należy wpisać: imię i nazwisko dziecka / klasa / za m-c …….., 
np.: obiady/Jan Kowalski /1a /wrzesień.

Wpłat prosimy dokonywać od 1 września 2024. (Nie wcześniej ! )

Prosimy również o zapoznanie się z regulaminem stołówki, oraz o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 6 września 2024 r.   

Regulamin stołówki

Aneks do Regulaminu Stołówki 2024

Deklaracja korzystania z obiadów

JADŁOSPIS  

PONIEDZIAŁEK (30.09.2024 r.) 
Zupa neopolitańska z kurczakiem i makaronem ( porcje rosołowe z kurczaka, ćwiartka z kurczaka, pierś z kurczaka, makaron łazanka (z pszenicy), śmietanka 30 % (z mleka), śmietanka 18 % (z mleka), włoszczyzna (seler), ser żółty (z mleka) (alergeny: 1,7)
Kompot wiśniowy, Jabłko

WTOREK (01.10.2024 r.)
Indyk w sosie beszamelowym ( pierś z indyka, mleko, śmietanka 30 % (z mleka), jaja kurze, mąka pszenna (z pszenicy), masło (z mleka) (alergeny: 1,7) Ziemniaki gotowane Sałata lodowa ze śmietaną ( sałata lodowa, śmietana 12% (z mleka), jogurt naturalny (z mleka) cebula, koperek) (alergeny: 7)
Herbata owocowa

ŚRODA (02.10.2024 r. )
Pierogi z mięsem z wody( mięso wieprzowe, mąka pszenna (z pszenicy), cebula, olej rzepakowy) i okrasą (boczek wędzony, cebula, olej) (alergeny: 1) colesław (kapusta biała, marchew, cebula, majonez ( jaja kurze, gorczyca, musztarda) , ocet winny, cytryna, miód wielokwiatowy ) (alergeny: 3,10,15)
Kompot jabłkowy

CZWARTEK (03.10.2024 r.) 
Pieczone pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym (szynka i łopatka wieprzowa, pulpa pomidorowa, bułka tarta (z pszenicy) , jaja kurze, cebula, mleko, czosnek) (alergeny: 1,3,7) Gotowany ryż, Surówka z kapusty pekińskiej (kapusta pekińska, kukurydza, jogurt naturalny (z mleka), rzodkiewka, papryka, por, cebula czerwona, natka pietruszki) ( alergeny: 7)
Kompot wieloowocowy

PIĄTEK (04.10.2024 r.) 
Zupa z ciecierzycy ( ziemniaki, ciecierzyca, pulpa pomidorowa, włoszczyzna(seler), pomidory malinowe, cebula, masło( z mleka), czosnek) (alergeny:7,9)
Herbata czarna z cytryną i pomarańczą

* Prezentowane menu może ulec zmianie z powodu techniczno-zaopatrzeniowych.
Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.