Szkolna stołówka

Szanowni Rodzice!

W bieżącym roku szkolnym obowiązują następujące zasady dokonywania wpłat za obiady w naszej szkole: 

Wpłat  należy dokonywać na numer konta  44 1020 3206 0000 8202 0108 7725 

Za  PAŹDZIERNIK 2024 dla uczniów klas I – VIII wynosi 121,00 zł (22 dni x 5,50).

Prosimy o niezwłoczne dokonanie wpłat i składanie deklaracji.

Przykładowy przelew powinien zawierać następujące dane:

Odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 4 w Lubartowie

W tytule wpłaty należy wpisać: imię i nazwisko dziecka / klasa / za m-c …….., 
np.: obiady/Jan Kowalski /1a /wrzesień.

Wpłat prosimy dokonywać od 1 września 2024. (Nie wcześniej ! )

Prosimy również o zapoznanie się z regulaminem stołówki, oraz o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 6 września 2024 r.   

Regulamin stołówki

Aneks do Regulaminu Stołówki 2024

Deklaracja_styczeń 2025

 

JADŁOSPIS  

PONIEDZIAŁEK 02.12.2024 r.
Potrawka z kurczaka (pierś i podudzie z kurczaka , cebula, pietruszka nać, mąka pszenna,(alergeny: 1,9) Ziemniaki z koperkiem (masło z mleka, (alergeny: 7)
Surówka z czerwonej kapusty (cebula, jabłko, olej roślinny, cytryna ) (alergeny: 6)
Herbata owocowa

WTOREK 03.12.2024 r.
Zupa ogórkowa (żeberko wieprzowe, korpusy z kurczaka, ziemniaki, ogórek kiszony, włoszczyzna (seler, czosnek), pieczywo pszenno-żytnie (zboża zawierające gluten)
(alergeny: 1,6,7,9)
Kompot wiśniowy

ŚRODA 04.12.2024 r.
Pierogi z mięsem (6 szt.) –(łopatka, szynka, karczek wieprzowy, cebula, olej roślinny), mąka pszenna z pszenicy, jaja kurze , (alergeny: 1 , 3 , 6, 7), surówka z kapusty pekińskiej (ogórek, papryka, sos ogrodowy, musztarda, olej roślinny) (alergeny :6,10 )
Kompot malinowy

CZWARTEK 05.12.2024 r.
Zupa z zielonego groszku (ziemniaki, włoszczyzna, seler), groszek zielony, porcje rosołowe z kurczaka, mięso z ud kurczaka, śmietana 18 % (z mleka), śmietanka 30 % (z mleka), natka pietruszki. Pieczywo pszenno-żytnie (zboża zawierające gluten)), (alergeny: 1,7,9), deser: mus truskawkowy 120g.
Kompot wieloowocowy

PIĄTEK 06.12.2024 r.
Ryba w sosie maślano-cytrynowym (okoń morski), bułka tarta z pszenicy, jaja kurze, śmietana 30%, masło z mleka, (alergeny : 1,3,7), paella warzywna (ryż biały, marchew, seler, pietruszka, nać pietruszki, masło z mleka, (alergeny : 6 , 7)
Herbata z cytryną

* Prezentowane menu może ulec zmianie z powodu techniczno-zaopatrzeniowych.
Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.