Szkolna stołówka

Deklaracja korzystania z obiadów w styczniu 2024

Prosimy o zapoznanie się z regulaminem stołówki oraz z aneksem do regulaminu.
Prosimy również o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 12 września 2022 r. (druga strona aneksu do regulaminu).  

Regulamin stołówki

Deklaracja korzystania z obiadów 

JADŁOSPIS  

Poniedziałek 22.04.2024
II danie: Naleśniki z serem, śmietaną i brzoskwinią,(twaróg z mleka, śmietana z mleka, mleko, jaja, mąka pszenna, brzoskwinia w syropie, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych, jabłko.
Wartość energetyczna 1 porcji: 608 kcal

Wtorek 23.04.2024
II danie: Ziemniaki + udko z kurczaka pieczone,(przyprawa do drobiu(seler), olej kujawski), surówka colesław (kapusta biała, marchew, por, majonez(jaja, musztarda(gorczyca), cytryna, koper, jogurt naturalny z mleka), kompot z owoców mieszanych, sok jabłkowy.
Wartość energetyczna 1 porcji: 595 kcal

Środa 24.04.2024
Zupa gyros,(ziemniaki, filet z piersi kurczaka, włoszczyzna(seler), pomidory, przyprawa do gyrosa (seler), mąka pszenna, śmietana z mleka, kukurydza konserwowa, przyprawa warzywna(seler), pieczywo mieszane(mąka pszenna, mąka żytnia), kompot z owoców mieszanych, jogurt owocowy z mleka .
Wartość energetyczna 1 porcji: 317 kcal

Czwartek 25.04.2024
II danie: Kasza bulgur + bitki ze schabu w sosie pieczeniowym,(schab wieprzowy, przyprawa do mięsa(seler), masło z mleka, mąka pszenna, olej kujawski, przyprawa warzywna(seler), mix sałat(ogórek świeży, pomidorki koktajlowe, cebula czerwona, cytryna, musztarda(gorczyca), oliwa z oliwek, miód wielokwiatowy, koper), kompot z owoców mieszanych, woda mineralna .
Wartość energetyczna 1 porcji: 461 kcal

Piątek 26.04.2024
II danie: Ziemniaki + kostka rybna panierowana,(olej kujawski, filet rybny, jaja, mąka pszenna),surówka z kapusty kwaszonej,(marchew, żurawina suszona, cebula, olej kujawski), kompot z owoców mieszanych.
Wartość energetyczna 1 porcji: 422 kcal

UWAGA : Jadłospis może ulec zmianie z przyczyn technicznych lub losowych, niezależnych od pracowników kuchni. Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.