Szkolna stołówka

Szanowni Rodzice!

W bieżącym roku szkolnym obowiązują następujące zasady dokonywania wpłat za obiady w naszej szkole: 

Wpłat  należy dokonywać na numer konta  44 1020 3206 0000 8202 0108 7725 

Za  PAŹDZIERNIK 2024 dla uczniów klas I – VIII wynosi 121,00 zł (22 dni x 5,50).

Prosimy o niezwłoczne dokonanie wpłat i składanie deklaracji.

Przykładowy przelew powinien zawierać następujące dane:

Odbiorca: Szkoła Podstawowa nr 4 w Lubartowie

W tytule wpłaty należy wpisać: imię i nazwisko dziecka / klasa / za m-c …….., 
np.: obiady/Jan Kowalski /1a /wrzesień.

Wpłat prosimy dokonywać od 1 września 2024. (Nie wcześniej ! )

Prosimy również o zapoznanie się z regulaminem stołówki, oraz o wydrukowanie i wypełnienie deklaracji korzystania z obiadów i złożenie jej w sekretariacie szkoły do 6 września 2024 r.   

Regulamin stołówki

Aneks do Regulaminu Stołówki 2024

Deklaracja korzystania z obiadów

JADŁOSPIS  

PONIEDZIAŁEK (18.11.2024 r.)
Makaron z serem i masłem (makaron świderki ( z pszenicy) ser biały półtłusty ,
masło ( z mleka ) , cebula. (alergeny: 1,3)

Herbata owocowa

WTOREK (19.11.2024 r.)
Rosół z makaronem (makaron krajaneczka jajeczna ( z pszenicy ) , włoszczyzna
(seler), pierś i podudzie z kurczaka , wołowina , cebula, pietruszka nać (alergeny:1,6,7,9)
Kompot truskawkowy

ŚRODA (20.11.2024 r. )

Pyzy z mięsem i masłem (masło ( z mleka ) , mąka pszenna , skrobia ziemniaczana ,
jaja kurze) ( alergeny: 1,3,7)

Surówka z czerwonej kapusty ( cebula , jabłko, pomarańcza, olej roślinny )

Kompot porzeczkowy

CZWARTEK (21.11.2024 r.)

Zupa pieczarkowa z makaronem ( korpusy i udka drobiowe , ziemniaki , włoszczyzna,
pieczarki , makaron świderki ( z pszenicy)
(seler) , czosnek) Pieczywo pszenno- żytnie ( zboża zawierające gluten) ( alergeny:
1,7,9)

Jogurt truskawkowy 150g

Kompot śliwkowy

PIĄTEK (22.11.2024 r.)

Ryba w sosie porowym ( Ryba ( miruna), mąka pszenna (z pszenicy) , jaja kurze,
mleko, śmietana 30%, (warzywa : marchew ( seler) , pietruszka ) , cytryna, koperek) (
alergeny : 1,3,7)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka kiszonej kapusty ( cebula , jabłko , natka pietruszki , olej roślinny)
( alergeny : 6 )
Herbata z cytryną

* Prezentowane menu może ulec zmianie z powodu techniczno-zaopatrzeniowych.
Szczegółowy wykaz składników produktów i dań dostępny u intendentki. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, sól morska i zgodnie z informacją producentów mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera, i gorczycy. Pogrubiona czcionka oznacza produkty, w których mogą wystąpić alergeny zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r.